Craiova, Str. Calea Severinului Nr. 34Telefoane: : + (40) 770.475.389 + (40) 351.401.640 office@it-assist.ro Luni - Vineri : 09.30 - 17.30

Retele Cablu Tv

CATV este sistemul de distribuire către utilizatori a semnalul de televiziune şi/sau radio prin semnalele de radio-frecvenţă putand fi realizata cu cabluri de Fibră Optică şi/sau cabluri de tip coaxial.
Acesta distribuire a apărut ca fiind necesara datorită existentei de reflexii de semnal care conduceau la perturbaţii de recepţie şi din motive estetice si de siguranta in exploatare care determinau un aspect diform datorită multitudinii de antene amplasate pe clădiri. Televiziunea prin cablu este solutia tehnica de distribuire a programelor de televiziune catre consumatori, folosind semnale transmise printr-o retea fixa de cabluri optice sau cabluri coaxiale.
Necesitatea retelei de cablu TV sau cablarea structurată este utila in momentul in care pentru interior doriti semnal TV in mai multe locuri decat numarul de cabluri cu semnal TV ce vin din exterior.Aceasta parte este deseori lasata la latitudinea constructorului care improvizeaza sistemul care in final are decat rol decorativ in cladire.
Reteaua care transmite semnal TV difera de retelele de telefoniesau de electricitate de interior, acestea fiind .cablate de firme specializate in domeniu.

IT ASSIST CRAIOVA ofera Servicii de Cablare Structurata firmelor din Craiova care doresc o calitate superioara. Cablarea structurata reprezinta baza pe care se poate construi intreaga retea de voce si date a unei companii, cladiri noi de birouri, hotel. 

O retea de calitate superioara inseamna un grad scazut de probleme in cadrul retelei de date si a retelei de voce. IT ASSIST CRAIOVA va poate asigura proiectarea, realizarea si intretinerea retelei de date si voce bazata pe standardele Cat5e si Cat6

Care este procedura ?

Planul locatiei:

Unul din Tehnicienii IT ASSIST CRAIOVA se va deplasa la sediu pentru o evaluare a locatiei si a intregului proiect:

  • numarul porturilor de retea;
  • pozitionare porturilor de retea in planul locatiei si a rack-ului de echipamente:
  • stabilirea echipamentelor si materialelor folosite si a calitatii acestora (LOW, MEDIUM sau TOP QUALITY)

Crearea devizului: 

In urma unei constatari a problemelor aparute se intocmeste  DEVIZUL DE CABLARE STRUCTURATA fiind specificate urmatoarele:durata de executare a proectului, materialele folosite si echipamentele precum si costul acestora,   termenul  de plata al lucrarii.

Verificarea si aprobarea devizului de catre client

 In momentul primiri,  devizul se verifica si se aproba de catre client. Eventualele modificari sunt efectuate in functie de cerintele si valoarea proiectului .

Semnarea contractului si executarea

Semnarea contractului se face conform devizului si termenilor stabiliti in vederea executarii proectului.

RETEAUA STRUCTURATA SI CE REPREZINTA ?

Reprezinta modul de cablare al prizelelor de voce, date, catv si supraveghere acestea fiind conectate la rack central de unde se determina modul in care sunt utilizate conexiunile. 

Beneficiul adus al unei retele structurate este intretinerera si si depanarea mai usoara al acestora precum si posibilitatea de cablare mai flexibila si mai durabila, nefiind necesare modificari ale configuratiei retelei.

Cablarea structurata contine diverse subsisteme ale instalatiei de intrare, camerele de echipament folosite de personalul cladiri, dulap de telecomunicatii conectat si pentru sistemul backbone ce transporta semnalul catre instalatii de intrare, cablarea orizontala a cablurilor de la camere la prizele individuale si conectarea echipamentului utilizatorului final la prizele subsistemului de cablare orinzontala.

Deaceea cablarea unei retele structurate este realizata de catre o firma specializata in acest domeniu.

Menu