Craiova, Str. Calea Severinului Nr. 34Telefoane: : + (40) 770.475.389 + (40) 351.401.640 office@it-assist.ro Luni - Vineri : 09.30 - 17.30

cablare-structurata-craiova

Retele voce si date

Reţelele de date-voce sau cablarea structurată, reprezintă modul în care sunt instalate cablurile ce  compun  reţeaua dintr-o clădire, cu destinaţie industrială, casnică sau de birouri.

Pentru a asigura o distribuţie cât mai eficientă a cablurilor, punctul de distribuţie este de regulă amplasat  cat mai central în cadrul clădirii, necesitand  principalele componente, fără a fi însă exclusive : cablu, prize, rack-uri sau dulapurile de distribuţie (concentratoarele de cabluri), patch panel-uri. 

IT ASSIST CRAIOVA ofera Servicii de Cablare Structurata firmelor din Craiova care doresc o calitate superioara. Cablarea structurata reprezinta baza pe care se poate construi intreaga retea de voce si date a unei companii, cladiri noi de birouri, hoteluri, institutii publice

O retea de calitate superioara inseamna un grad scazut de probleme in cadrul retelei de date si a retelei de voce. IT ASSIST CRAIOVA va poate asigura proiectarea, realizarea si intretinerea retelei de date si voce bazata pe standardele Cat5e si Cat6

Care este procedura ?

Planul locatiei:

Unul din Tehnicienii IT ASSIST CRAIOVA se va deplasa la sediu pentru o evaluare a locatiei si a intregului proiect:

  • numarul porturilor de retea;
  • pozitionare porturilor de retea in planul locatiei si a rack-ului de echipamente:
  • stabilirea echipamentelor si materialelor folosite si a calitatii acestora (LOW, MEDIUM sau TOP QUALITY)

Crearea devizului: 

In urma unei constatari a problemelor aparute se intocmeste  DEVIZUL DE CABLARE STRUCTURATA fiind specificate urmatoarele:durata de executare a proectului, materialele folosite si echipamentele precum si costul acestora,   termenul  de plata al lucrarii.

Verificarea si aprobarea devizului de catre client

 In momentul primiri,  devizul se verifica si se aproba de catre client. Eventualele modificari sunt efectuate in functie de cerintele si valoarea proiectului .

Semnarea contractului si executarea

Semnarea contractului se face conform devizului si termenilor stabiliti in vederea executarii proectului.

RETEAUA STRUCTURATA SI CE REPREZINTA ?

Reprezinta modul de cablare al prizelelor de voce si date acestea fiind conectate la patch panel central de unde se determina modul in care sunt utilizate conexiunile. In fiecare priza se poate lega (prin intermediul patch-panel-ului) un switch de retea (montat in acelasi rack) sau un patch panel cu rol de bridge la un sistem telefonic PBX, realizand conexiunea la portul de voce si date.

Beneficiul adus al unei retele structurate este intretinerera si si depanarea mai usoara al acestora precum si posibilitatea de cablare mai flexibila si mai durabila, nefiind necesare modificari ale configuratiei retelei.

Cablarea structurata contine diverse subsisteme ale instalatiei de intrare, camerele de echipament folosite de personalul cladiri, dulap de telecomunicatii conectat si pentru sistemul backbone ce transporta semnalul catre instalatii de intrare, cablarea orizontala a cablurilor de la camere la prizele individuale si conectarea echipamentului utilizatorului final la prizele subsistemului de cablare orinzontala.

Deaceea cablarea unei retele structurate este realizata de catre o firma specializata in acest domeniu.

Testare si certificare

Pentru o funcționare în parametrii a transmisiei de date în rețele Ethernet, acestea trebuie să îndeplinească multiplii parametrii fizici și electrici pe baza cărora se și încadrează în categorii specifice (Cat.5e, Cat.6, Cat.7 și în curând Cat.8). Verificarea se asigură cu echipament de testare specializat FLUKE oferind beneficiarului o fișă de verificare, pentru fiecare port testat. Testarea si certificarea retelei (Fluke Networks)

Echipamentele pentru solutiile de cablare structurata sunt variate in functie de producator: Panduit, 3M, AMP,  3Com, Datacom, Legrand.

Teste Fluke

Fn-dtx-otdr_08a_

   rackCablare-Structurata-craiova

instalare-rackcablare-structurata

Incepand cu 1 iulie 2017, toate cablurile de comunicatii (fibra si cupru) care intra sub incidenta noii reglementarii UE  305/2011 pentru cabluri, in conformitate cu EN 50575:2014 + A1:2016 trebuie sa respecte obligatoriu noile cerinte.

In conformitate cu regulamentul UE privind produsele pentru construcții nr. 305/2011 (CPR – Construction Products Regulation), toate cablurile care urmeadecla1za sa fie instalate permanent in cladiri vor trebui construite si testate in conformitate cu noile reglementari.
Toate produsele care fac obiectul CPR trebuie sa fie insotite de declaratia de performanta a producatorului (DoP), care trebuie pusa la dispozitia clientului. Prin acest document,  producatorul isi asuma responsabilitatea pentru conformitatea produsului cu performanta declarata.

decla

Cateva din proiectele realizate:

Hotel Oltenia, Hotel Rexton, Hotel Lido, Cladire Lido Apartamente, Hotel Europeca, Hotel Europa, Mia Center, Birouri NGD, Policlinica Dr. Vlaescu,  Fabrica Ford, Eti European Food Factory, Birouri Europharm, Birouri Dofloni

Menu