Craiova, Str. Calea Severinului Nr. 34Telefoane: : + (40) 770.475.389 + (40) 351.401.640 office@it-assist.ro Luni - Vineri : 09.30 - 17.30

retele-wirelles

 Retelele wireless

Comunicaţia prin wireless in present este un segment cu cea mai rapidă creştere din industria telecomunicaţiilor. Sistemele de comunicaţie wireless,celularul,telefoanele satelit, precum şi retelele wireless locale (WLAN-wireless local area networks) au o largă întrebuințare și au sunt esențiale în viața de zi cu zi. Popularitatea rețelelor wireless se datorează avantajelor in fata sistemelor bazate pe cablu (wireline), precum si mobilitatea si costul redus.
In general rețelele fără fir sunt rețele de aparate și dispozitive interconectate prin unde radio, infraroșii și alte metode fără fir (în engleză: wireless network) iar in ultima perioada au cunoscut o dezvoltare semnificativă pe plan mondial acestea reprezentând o soluție alternativă la legăturile cu fir (electric, din fibră optică și altele). Conexiunile fără fir devin tot mai populare, deoarece ele rezolvă probleme ce apar în cazul cu mai multe cabluri conectate la mai multe dispozitive. Asemenea tehnologii moderne pot nterconecta echipamentele sau și rețelele locale, LAN-urile la distanțe mici, dar si foarte mari.

Pentru aria de acoperire a retelelor wireless avem:

  • Wireless Personal Area Network (WPAN) – v.
  • Rețea personală Wireless Local Area Network (WLAN) – v. Rețea locală
  • Wireless Metropolitan Area Network (WMAN) – v.
  • Rețea metropolitană cf. Standardul 802.16 sau WiMAX
  • Wireless Wide Area Network (WWAN) – v. Rețea de arie largă

12

Menu