Craiova, Str. Calea Severinului Nr. 34Telefoane: : + (40) 770.475.389 + (40) 351.401.640 office@it-assist.ro Luni - Vineri : 09.30 - 17.30

Sisteme de detectie, avertizare si semnalizare incendiu

Sistemul de detectie si alarmare la incendiu constituie una dintre solutiile electronice cele mai raspandite de securitate la incendiu. Acesta are la  baza detectarea unor fenomene premergatoare incendiului sau modificarea caracteristicilor acestuia in faza incipienta si alarmarea in vederea stingerii incendiului inainte ca sa produca efecte majore.

image

Avantajele sistemelor detectie incendiu:

Un sistem antiincendiu contribuie la siguranta persoanelor si a bunurilor din cladire;
Sistemul de avertizare incendiu ajuta la diminuarea cuantumului politei de asigurare;

Instaland un sistem detectie incendiu se elimina costurilor de recuperare in urma incendiilor;
In cazul sistemelor detectie incendiu adresabile principalul avantaj il reprezinta indicarea exacta a punctului de alarma;

Fire-alarm-systems-mansfield
Prezenta sistemului antiincendiu duce la eliminarea penalitatilor prin respectarea normativelor si a legislatiei in vigoare pentru obiectivele cu risc (legea nr. 307/2006).

Sistemul de detectie incendiu este alcatuit din urmatoarele componente de baza:

Centrala detectie incendiu este panoul principal la care se conecteaza toate dispozitivele periferice, fiind „creierul” unui sistem de avertizare incendiu;
Detectori de fum, detectori de temperatura, detectori de caldura, detectori de gaz, etc. – Detectorii reprezinta elementele active ale unui sistem antiincendiu special create pentru a detecta si transmite in cel mai rapid mod un pericol iminent;
Buton de incediu – Butonul de avertizare in caz de incendiu se actioneaza manual in cazul in care este identificat un focar de incendiu;
Sirena si indicatori optici de semnalizare asigura avertizarea locala sonora si luminoasa referitor la producerea unui incendiu si intrarea in procedura de evacuare.

dq
Centralele de detectie / avertizare incendiu se pot clasifica astfel:

Centrala detectie / avertizare incendiu conventionala – permite conectarea unui numar limitat de detectoare. Acest tip de centrala nu poate localiza exact detectorul care a declansat alarma ci doar zona in care acesta se afla;
Centrala detectie /avertizare incendiu adresabile – are avantajul ca se identifica cu usurinta locul unde s-a declansat alarma si permite instalarea unui numar mare de detectori.
Alegerea detectoarelor si declansatoarelor manuale pentru un anumit spatiu trebuie sa tina cont de urmatoarele criterii:

Materialele combustibile prezente si clasa de reactie la foc a acestora;
Configuratia si inaltimea spatiului protejat;
Prezenta si efectele instalatiilor de incalzire si ventilatie;
Conditiile de mediu tipice spatiului protejat;
Riscurile aparitiei alarmelor false.

Instalarea sistemului de detectie incendiu este realizata de specialistii IT Solutions & Assistance care va asigura instalarea sistemului de detectie incendiu respectand legislatia in vigoare si standardele europene. Echipa tehnica de specialisti va asigura intretinerea si mentenanta sistemelor de securitate si va sta la dispozitie pentru a va raspunde la orice intrebare tehnica.

IT Solutions & Assitance va ofera consultanta gratuita in vederea alegerii solutiei tehnice si economice potrivite pentru sistemul de detectie si alarmare la incendiu. Va rugam sa ne contactati pentru o analiza concreta si o prezentare live la sediul societatii a produselor ofertate.

Incepand cu 1 iulie 2017, toate cablurile de comunicatii (fibra si cupru) care intra sub incidenta noii reglementarii UE  305/2011 pentru cabluri, in conformitate cu EN 50575:2014 + A1:2016 trebuie sa respecte obligatoriu noile cerinte.

In conformitate cu regulamentul UE privind produsele pentru construcții nr. 305/2011 (CPR – Construction Products Regulation), toate cablurile care urmeadecla1za sa fie instalate permanent in cladiri vor trebui construite si testate in conformitate cu noile reglementari.
Toate produsele care fac obiectul CPR trebuie sa fie insotite de declaratia de performanta a producatorului (DoP), care trebuie pusa la dispozitia clientului. Prin acest document,  producatorul isi asuma responsabilitatea pentru conformitatea produsului cu performanta declarata.

decla

Menu